Корисна інформація

Вернуться к списку
КИЇВЕНЕРГО укладає прямі договори з киянами на поставку тепла

КИЇВЕНЕРГО укладає прямі договори з киянами на поставку тепла

Новини КИЇВЕНЕРГО
Середа, 13 Августа 2014

КИЇВЕНЕРГО укладає прямі договори з киянами на поставку тепла

Компанія КИЇВЕНЕРГО уклала договори з ЖЕО на поставку майже 7100 домівках столиці послуг гарячого водопостачання (ГВП) і централізованого опалення (ЦО). Таким чином, для всіх будинків муніципального житлового фонду, де КИЇВЕНЕРГО є постачальником послуг, вже діють договірні відносини. До кінця 2015 року КИЇВЕНЕРГО планує підписати прямі договори на поставку послуг ГВП та ЦО з кожною квартирою.

Відповідно до Закону України від 10 квітня 2014 року №1198-YII «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення розрахунків за енергоносії» з 1 липня 2014 ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» є постачальником послуг ГВП та ЦО для населення м.Києва. Оскільки на поквартирний облік в КИЇВЕНЕРГО переходять одночасно понад 700 тисяч киян, письмові договори укладатимуться з жителями житлових будинків поетапно протягом 2014-2015 рр.

До цього моменту КИЇВЕНЕРГО є постачальником послуг для жителів столиці на підставі норм чинного законодавства і опублікованого договору-приєднання, а також договірних відносин з житлово-експлуатаційними організаціями (ЖЕО). На сьогоднішній день компанією оформлені договірні відносини з ЖЕО всіх районів столиці.

Форма договору про надання послуг ГВП та ЦО для населення розроблена відповідно до типового договору, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 № 630. Договорразмещен на клієнтському сайті КИЇВЕНЕРГО, а також опублікований в газеті «Хрещатик» від 6 серпня 2014 року.

Кияни зможуть підписати договір з ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» в письмовому вигляді з вересня 2014 року і до кінця 2015 року при зверненні до центрів обслуговування клієнтів (ЦОК) КИЇВЕНЕРГО, розташовані в кожному районі Києва. Для зручності своїх клієнтів компанія найближчим часом створить можливість завчасно записатися в електронній черзі ЦОК через клієнтський сайт КИЇВЕНЕРГО.

При зверненні жителя столиці в ЦОК співробітник КИЇВЕНЕРГО проводить звірку наданих документів з інформацією ЖЕО по базі Головного інформаційно-обчислювального центру КМДА (ГІОЦ). За умови, що дані збігаються, клієнт в цей же день зможе підписати договір. У разі розбіжностей (наприклад, змінився власник квартири, сталася перепланування приміщення, були встановлені / замінені прилади обліку і т.п.), виникне необхідність врегулювання таких питань з ЖЕО для реєстрації відповідних змін.

Крім того, компанія приймає на себе обов'язки по повірці лічильників гарячої води і теплової енергії, використовуваної населенням. Витрати на обслуговування та повірку лічильників гарячої води закладені в новий тариф, затверджений Постановою № 757 від 18 червня 2014 року Нацкомпослуг (3% в структурі тарифу).